Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині у дітей лікуватимуть психологічні травми через війну

Благодійна організація БФ HOPE UA, Львівська ОВА та Львівська обласна рада підписали Меморандум про співпрацю

Фото: Depositphotos

На Львівщині планують створити центр соціальної реабілітації дітей, які потребують кваліфікованої психологічної допомоги внаслідок травм війни.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Благодійна організація БФ HOPE UA, Львівська ОВА та Львівська обласна рада підписали Меморандум про співпрацю. Він передбачає об’єднання зусиль у напрямі вирішення проблеми психічного здоров’я дітей внаслідок пережитих травм, спричинених війною.

Зокрема, на Львівщині планують створити обласний центр соціальної реабілітації дітей. Його створять шляхом реорганізації комунального закладу Львівської обласної ради «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу».

Тут проведуть реставраційно-ремонтні роботи. Благодійна організація HOPE UA залучатиме донорів, які профінансують ці роботи та подальшу діяльність установи.

Зокрема благодійники подались на грантову програму Міністерства закордонних справ Нідерландів спільно з партнерською стороною Health Net TPO.

Робота Центру буде націлена на допомогу діткам з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни.

«Акцент на вразливих категоріях, які не можуть самостійно дозволити собі кваліфіковану психологічну допомогу: діти, які пережили окупацію, стали свідками або жертвами насильства, зазнали втрат, як членів сім’ї, так і домівки», – розповіли у HOPE UA.

Організація вже має успішний досвід роботи у цьому напрямі, адже більше як пів року реалізовує проєкт Hope for Kid. Це – програма психологічної стабілізації та реабілітації, що спрямована на допомогу дітям.

«Ми приймаємо і прямі звернення від батьків або опікунів дітей. Проте головна координація із направлення дітей на програму здійснюється з Мінсоцполітики, яке вже перенаправляє нас на профільний департамент соцзахисту у регіонах. Опісля наші психіатри та психотерапевти визначають чи потрібна дитині ця програма», – додали у HOPE UA.

Її успішно пройшли вже понад 120 дітей.

«Вдячність HOPE.UA за увагу до дітей і їхнього психологічну стану в умовах великої війни, а також проєкти для підтримки вимушено переміщених осіб, організацію харчування для людей у складному становищі на Львівщині, надання гуманітарної допомоги на прифронтових територіях та співпрацю зі соціально-відповідальним бізнесом. Дякую за ще одну важливу ініціативу, яку спільно розпочинаємо», – зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ