Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині у громадах досі не призначили жодного старосту

Староста є виборною посадовою особою місцевого самоврядування, яка представляє інтереси громади у виконавчих органах сільської, селищної, міської ради. Проте наразі на Львівщині не призначили жодного старосту. Про це у коментарі Гал-інфо розповів депутат ЛМР від партії “Європейська Солідарність” Петро Адамик.
Засідання сесії Львівської міської ради. Фото Гал-інфо Олена Ляхович

Згідно із законодавством староста обирається жителями села, селища (сіл, селищ), розташованого на території відповідного старостинського округу, на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування в порядку, визначеному законом, і здійснює свої повноваження на постійній основі.

“У нас є проблема з призначенням старост. На кожній сесії ми зачитуємо заяву і звертаємось до Андрія Садового з проханням виконати норму закону, бо люди на територіях хочуть мати представника, до якої можна подзвонити й розв'язати якісь питання. Можна його назвати війт, староста чи ще якось, але ця людина має бути. Якщо когось призначити просто наказом Департаменту міської агломерації, ця людина однозначно не буде користуватися ні тим авторитетом, ні довірою місцевої громади, а ми повинні мати представника влади міського голови на місці, який представлятиме громаду. Тож логічно, що це мав би бути староста. Скільки робити старостинських округів - це вже питання технічне. Місцеві мешканці звертаються, говорять, що хотіли б стати старостами, але має бути якийсь правовий механізм, щоб це зробити. У нас сьогодні поки що рухів взагалі немає. На минулій сесії Андрій Іванович сказав, що робота почнеться, але побачимо, як воно буде”, - розповів Петро Адамик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ