Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині укладають унікальний каталог сакральних споруд

Наступного року з’явиться перший уніфікований каталог сакральної архітектури Львівської області. Каталог буде мати форму уніфікованої енциклопедії сакральної архітектури Львівщини, до нього увійде інформація про кожну церкву, костел та синагогу на території області. Про це сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська, передає кореспондент Гал-інфо.

За її словами, на Львівщині є найбільша мережа сакральних споруд.

«Це старі й нові, німецькі, польські, єврейські, у доброму стані й напіврозвалені. Ми маємо намір зробити уніфіковану енциклопедію сакральної архітектури Львівщини, її історія і сьогодення. Для створення такого видання зараз ми збираємо інформацію про усі сакральні споруди на території Львівської області», – розповіла Христина Береговська.

За її словами, там де є можливість, інформацію які розміщені на території того чи іншого села, вишукують бібліотекарі. Долучаються також і народні доми.

Також департамент активно співпрацює з єпархіями.

«Ми надіслали до дев’яти єпархій запит з уніфікованою таблицею, яку вони повинні заповнити. Там є усі питання, які нас цікавлять і які дадуть можливість повністю описати сакральну споруду», – сказала Христина Береговська.

Інформацію збиратимуть до кінця грудня 2016 року. Вихід каталогу заплановано на весну 2017 року.

Також наразі шукають видавництво, яке погодиться такий каталог надрукувати.

Як зазначила Христина Береговська, в області є унікальні сакральні споруди,про існування яких навіть не підозрюють.

«Десь хтось про них знає. А там чудові розписи чи скульптурні групи, тому цей каталог дійсно дуже потрібний, адже багато з цих споруд просто руйнується десь в чагарниках. На жаль, Бориса Возницького вже немає, а рятувати це потрібно», - наголосила Христина Береговська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ