Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині уповільнюються темпи зростання інвестицій

В умовах несприятливої економічної ситуації цього року на Львівщині спостерігається тенденція до уповільнення темпів зростання інвестицій. Уповільнення темпів зростання зумовлене скороченням обсягів інвестування зв’язку, трубопровідного транспорту, добувної, легкої, деревообробної, хімічної промисловості, металургійного виробництва, виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – про це повідомляє прес-служба Головного управління статистики у Львівській області.

На кожного мешканця області цього року в середньому припало 2,6 тисячі гривень інвестицій в основний капітал, в той час як у середньому по Україні - 3 тисячі гривень.

Тенденція до скорочення інвестування триватиме і надалі. За підсумками 2008 року інвестиції зростуть не більше, ніж на 5% у порівнянні з попереднім роком. Пріоритетні напрями інвестування в області – промислове виробництво та розвиток інфраструктури області, житлове будівництво, а також торгівля та туристично-рекреаційна сфера. Нестабільна фінансова ситуація спричинила скорочення питомої ваги кредитів банків у структурі капітальних інвестицій з 17% за дев’ять місяців 2007 року до 13% цьогоріч. З державного та місцевих бюджетів було профінансовано менше 6% усіх вкладень. За цих умов головним джерелом фінансування інвестицій залишаються власні кошти підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ