Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині відбудеться GranFondoUkraine

Як повідомили у прес-службі ЛОДА, у неділю, 14 липня, у Львівській області відбудеться головна аматорська велоподія року GranFondoUkraine.

Учасники-велосипедисти з усієї України та за-кордону спробують свої сили на двох маршрутах та дистанціях у гірській місцевості.

Як розповів організатор заходу віце-президент Львівської міської громадської організації ʺЛьвівський велоклуб ʺLvivbicycleclubʺ Максим Логаш GranFondoUkraine відбувається вже втретє.

ʺВ цьому році очікується 400 учасників, 2 дистанції та 2 категорії, на 120 кілометрів і на 90 кілометрів. Участь можуть взяти всі бажаючі, хто має справний велосипед і відчуває сили проїхати дистанції. Дистанція достатньо складна. Серед учасників географічно представлена вся Україна, також спортсмени за-кордонуʺ, - розповів Максим Логаш.

Дистанція на 120 км пролягатиме через Старий Самбір – Сянки – Старий Самбір, набір висоти понад 1700 м. Маршрут на 90 км пролягатиме через Старий Самбір – Турку – Старий Самбір.

Унікальність велоподії GranFondoUkraine полягає у поєднанні професійного і любительського спорту.

ʺАктивний спосіб життя – це основне, що потрібно учасникам змагань і аматори, які починають займатися велосипедним рухом мають можливість подивитись на хороших професійних  спортсменів, які будуть брати участь в цьому змаганні. Змагання забезпечуватимуть кваліфіковані суддіʺ,- розповів віце-президент Львівської обласної федерації велосипедного спорту Володимир Набойщіков.

Старт змагань о 10:45 год  у Старому Самборі.  

Захід відбувається за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

ʺДля організації заходу такого формату потрібні мотивовані люди, гори і дороги. Якщо говорити про дороги, то траса Львів-Ужгород була включена до перспективного плану облаштування доріг Львівщини і відремонтована, відтак сьогодні вона підходить до проведення змагань такого формату. Захід GranFondoUkraine є одним з тих, які ми будемо підтримувати. Окрім організаційних речей, ми надаємо фінансову підтримку і намагаємось зробити його медійно цікавим. Такий захід є надзвичайно потрібен Львівщині, адже ми докладаємо зусиль, щоб зробити Львівщину туристичною дистанацією, яка б заохочувала відвідувати область спортсменів. І ми бачимо, що цей захід не лише зацікавлює учасників, але й місцеве населенняʺ,-  розповів начальник управління Роман Хім'як.

Додамо, що Gran Fondo – це формат багатокілометрових вело заїздів, що був започаткований в Італії і набув популярності у багатьох країнах Європи, а останнім часом – і на інших континентах.

Першим Gran Fondo став старт Nove Colli, організований в італійському  приморському містечку Чезенатіко у 1970 році. Сьогодні найпопулярніші європейські Gran Fondo збирають по 10-12 тисяч учасників і перетворюються на справжні спортивні свята.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ