Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулась велика нарада освітян

24 жовтня, голова ЛОДА Олег Синютка, голова ЛОР Олександр Ганущин та заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей зустрілися з представниками освітньої галузі Львівщини, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На нараду, щоб обговорити перспективи розвитку освітньої галузі регіону, процес оптимізації наявної мережі ЗНЗ та формування опорних шкіл, з усіх куточків області прибуло понад 1 400 освітян, серед яких – керівники органів управління галуззю, директори ліцеїв, гімназій, загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних комплексів.

"Освіта є одним із вагомих чинників, який визначає майбутнє нації. Сьогодні серед актуальних завдань цієї галузі є забезпечення високої якості освіти та рівного доступу до неї. На досягнення цієї стратегічної мети започатковано програму реформування освіти, одним із напрямків якої став процес оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів", - зазначив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Також очільник області закликав освітян долучитися до процесу децентралізації та брати активну участь у формуванні об’єднаних територіальних громад та освітніх округів.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей висловив переконання, що для успішної реалізації реформи необхідно створити систему ефективної взаємодії між місцевою владою, громадами і міністерством, яка ґрунтуватиметься, в першу чергу, на довірі.

"Органи місцевого самоврядування вирішуватимуть, де створювати опорні школи, здійснюватимуть розподіл коштів освітньої субвенції та власних доходів між школами, призначатимуть директорів шкіл, вирішуватимуть питання матеріально-технічного оснащення", – сказав він.

Нагадаємо, станом на 1 вересня 2016 року в області функціонує 1 316 денних загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності, що на 20 закладів менше, ніж у минулому навчальному році. Середня наповнюваність шкіл у Львівській області – 189 учнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ