Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувся табір для жінок, що перебувають у складних життєвих обставинах

1/3
У селищі Тухля Львівської області за сприяння департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відбувся 3-денний ресурсний табір для жінок, що перебувають у складних життєвих обставинах "Ти - жінка! Значить духом сильна", у якому взяли участь близько 25-ти осіб. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Авторка та керівниця цього проєкту - голова ЛОГО Спілка багатодітних  сімей Львівщини «Щаслива родина» - Оля Ярмолюк.

Табір згуртував жінок з різних районів (Львівський, Червоноградський, Стрийський) та територіальних громад області - Буська, Бродівська, Пустомитівська, Жовківська, Сокальська, Радехівська, Кам’янко-Бузька тощо.

Основною метою даного заходу є реабілітація, відновлення, покращення психологічного стану для окремих груп жінок:

- матерів дітей з інвалідністю,
- жінок з числа внутрішньо-переміщених осіб,
- вдів,
- жінок, які пережили втрату,
- жінок, що зазнали насилля,
- жінок в складних життєвих ситуаціях
- багатодітних жінок, тощо.

На захід запросили тренерок різного профілю. Це, зокрема, Юлія Пакулова-Троцька - кандидат медичних наук, доцент кафедри педіатрії №1 ЛНМУ ім. Д. Галицького, лікар-педіатр вищої категорії; Вікторія Кучик - інструктор з раннього плавання, інструктор з плавання для вагітних, керівник клубу раннього плавання «Китенятко».

Ресурсний табір для жінок, окрім навчального процесу (тренінги, бесіди, вправи, робота в групах та індивідуальні консультації з психологом), включав також фотосесію, арттерапію, спільний перегляд фільмів та їх обговорення, перебування на природі.

"Надзвичайно потрібний і важливий захід. Учасниці табору не лише змінили звичну обстановку, відірватися від буденних справ, а й отримали  багато важливої та корисної інформації. Департамент й надалі сприятиме реалізації подібних проєктів, адже підтримка жінок, які опинились в складних життєвих обставинах, у сучасних реаліях є дуже необхідною", - зазначила начальник управління з питань сімейної політики та співпраці з громадськими середовищами департаменту соціального захисту населення Уляна Дорош.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ