Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили нову школу

Сьогодні, 19 грудня, у селі Пристань Сокальського району відкрили новий навчально-виховний комплекс. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Пам’ятайте, що це зроблено руками багатьох людей для вас, а вам залишається любити землю, на якій ми живемо, шанувати батьків і обов’язково добре вчитися, бо якщо здобудете добру освіту буде відкритий перед вами широкий світ", - звернувся до учнів під час відкриття школи голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Розрахована двоповерхова школа на навчання 150-ти учнів. Тут, у класних кімнатах,  розташовані виробничі майстерні, буфет з обіднім залом, роздягальні, спортзал, навчальні кабінети хімії, фізики, біології та інформатики. Навчальні  класи обладнані сучасною технікою.

Ще одна особливість нового освітнього закладу – дошкільне відділення для двох груп, яке функціонуватиме на першому поверсі у тому ж приміщенні, що й школа. Дитячий садок розрахований на 40 дітей.

На цей час діти навчаються у двох корпусах: приміщенні австрійської старої школи, яку збудували  у  1906 році, і колишньому будинку священика.

Зараз  у школі навчається 80 учнів, з них - 38 у початкових  класах  і 42 у старших. Кількість дітей дошкільного віку становить - 64 дітей.  Щоб забезпечити вихованців гарячим харчуванням у навчально-виховному комплексі облаштували харчоблок. 

Довідка.

Будівництво загальноосвітнього закладу розпочали у 1993 році.  Загальна кошторисна вартість будівництва - 27 мільйонів 792 тисяч гривень. Орієнтовна вартість виконаних робіт станом на 19.12.2017 - близько 24 млн за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ