Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили рекордну кількість нових шкіл

Як повідомили у прес-службі ЛОДА, у Львівській області відкрили 14 новозбудованих шкіл.

А ще Львівщина лідирує в Україні у створенні додаткових місць для дошкільнят – на території області відкрили 23 нові заклади дошкільної освіти.

"Програма, яку започаткували Львівська обласна рада – Конкурс мікропроектів, минулого року дала можливість більше 1000 громад скористатися неабиякими можливостями, залучивши кошти обласного бюджету, місцевих ресурсів та кошти громадян. 1900 населених пунктів Львівщини – і 6 тисяч об’єктів, де провели ремонт, реконструкцію, побудували заново. Такі речі демонструють, що ми йдемо непростою, але правильною дорогою і демонструємо наш розвиток усьому світові.  Це нові дитячі садочки, і, звичайно, Нова українська школа – нова не лише за формою, а за своєю сутністю. Ми привернули увагу до діток з особливими освітніми потребами. Ці діти – наші, і ми за них відповідаємо. Тому в області вже відкрили 26 інклюзивно-ресурсних центрів та залучили до роботи 172 фахівців", - зазначив Олег Синютка.

На потреби області закупили 107 шкільних автобусів – 97,8% учнів охоплено послугою доведення.

Зазначимо також, Львівщина – у трійці кращих в Україні за результатами ЗНО 2018 – в області 26 випускників набрали по 200 балів. А єдиний випускник в Україні, який набрав 200 балів з географії – із Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ