Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині віднайшли снаряди часів ІІ Світової війни

За фактами виявлення застарілих боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки на вилучення та їхнє знищення.
Фото - ДСНС

9 листопада о 10:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Іваники Яворівського району під час земляних робіт в полі, на відстані 300 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня, о 11:44 до рятувальників надійшло повідомлення, що під час ремонтних робіт на вул. Залізнична, 1 в с. Обидів Львівського району, на відстані 150 м від житлових будинків виявлено 4 предмети ззовні схожі на ручні гранати типу РГ-42 та М-39 часів ІІ Світової війни.

О 14:49 надійшло ще одне повідомлення, що с. Тетильківці Золочівського району під час земляних робіт на власній присадибній ділянці, на відстані 100 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату часів ІІ Світової війни.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку "101".

Категорично забороняється:
• брати боєприпас до рук, наносити удари, робити спроби розібрати;
• переносити або перекатувати з місця на місце;
• кидати боєприпаси у вогнище або розводити над ними полум’я;
• збирати та здавати застарілі боєприпаси, як металобрухт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ