Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відновлять роботу спиртзаводи

Державне підприємство "Укрспирт" і Львівська обласна державна адміністрація підписали меморандум, яким передбачено відновлення роботи спиртозаводів Львівщини та випуск нової продукції, - Економічна правда.

Керівник ДП "Укрспирт" Юрій Лучечко окреслив основні напрямки нового, Стратегічного плану розвитку спиртової галузі на Львівщині. Амбітна мета спиртовиків – стовідсотково завантажити роботою діючі підприємства, а також відновити роботу непрацюючих спиртозаводів.

Оскільки галузь харчового спирту на сьогодні перенасичена, Лучечко агітує за нові ринки. Йдеться про виробництво українського біопалива – біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції.

"Вперше в новітній історії України прийнято рішення про модернізацію спиртових потужностей держави. Пілотним проектом для цього стали підприємства західного регіону і Львівської області. Для нас це дуже амбіційний крок", – сказав Лучечко.

"Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності не можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств, підвищення ринкової конкурентоспроможності", - додав він.

На підприємстві Великого Любіня планують випускати парфумерну продукцію. Підприємство у Воютичах модернізують, а у Сторонибабах перепрофілюють на виробництво біоетанолу. Біопаливо також випускатимуть на Лопатинському і Суходільському МПД.

Під це підготували нормативну базу – відповідний законопроект уже пройшов обговорення у транспортному і паливному комітетах. Наступний крок – погодження у Верховній Раді.

Окрім Львівщини, такий меморандум було підписано із Тернопільською ОДА. Також у такому меморандумі зацікавлена і Волинська область.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ