Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відновлюють роботу Пунктів Незламності

У зв’язку із різкою зміною погоди та зниженням температури повітря на Львівщині відновлюють цілодобову роботу Пунктів Незламності (роботу за визначеним графіком). Таке рішення ухвалили під час обласної комісії ТЕБ і НС. Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

На теренах Львівської області налічують 864 Пунктів Незламності, з них органи місцевої влади розгорнули 544. Інші пункти підготували ДСНС Львівщини та відповідальний бізнес.

Водночас роботу Пунктів Незламності, які розгорнули в об’єктах соціальної інфраструктури (заклади освіти, охорони здоров’я, культури тощо) мають організувати в режимі, який не перешкоджатиме функціонуванню закладу. Наприклад, якщо йдеться про освітній заклад, то Пункт Незламності у ньому запрацює лише після завершення навчальних годин.

«Розгортання «Пунктів Незламності» в області є одним з пріоритетних. Звертаю увагу керівників громад, що такі пункти мають запрацювати якомогашвидше та мають бути забезпечені усім необхідним для комфорту населення: альтернативними джерелами тепла, інтернетом, пристроями зарядки гаджетів, продуктами першої необхідності тощо. Тож максимально прошу громади області перевірити матеріально-технічну справність цих пунктів. Торік ми не здались, тож і цю зиму маємо пройти з гідністю», – наголосив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Окремо під час комісії йшлося про проведення перевірок закладів оздоровлення та відпочинку дітей на території Львівської області.

З наближенням різдвяних свят в освітніх закладах розпочинаються зимові канікули. Для того, щоб відпочинок у дітей був безпечним заклади оздоровлення будуть перевіряти на наявність укриттів, забезпечення закладів альтернативними джерелами електропостачання. Першочергово звертатимуть увагу на організацію протипожежної безпеки.

У громадах повинні створити відповідні комісії за участі працівників ДСНС та Нацполіції для таких перевірок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ