Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначають 100-річчя незалежності Фінляндської Республіки

У понеділок, 16 жовтня, на факультеті міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка відбувся круглий стіл “100-річчя незалежності Фінляндської Республіки: уроки для України”, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Юха Віртанен, екс-міністр закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліна Лі, науковці, студенти.

Директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Поліна Лі привітала гостей із річницею незалежності Фінляндії і висловила сподівання щодо активного співробітництва із Львівщиною.

“Для нас дуже важливим є досвід Фінляндії, адже ця країна успішна не лише у межах Європи, але й світу і я сподіваюся, що у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Фінляндія допоможе нам імплементувати її у повній мірі”, - зазначила Поліна Лі.

У межах круглого столу учасники довідались про інноваційність фінської економіки, розглянули моделі середньої та вищої освіти, а також потенціал українсько-фінських відносин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ