Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначили Міжнародний день кооперативів

Під час заходу провели круглий стіл: «Успіхи та виклики аграрної кооперації». Про це повідомили в пресслужбі ЛОВА.

Під час заходу провели круглий стіл: «Успіхи та виклики аграрної кооперації», на якому розглянули питання діяльності сільськогосподарських кооперативів в час війни та потенційної співпраці з переробними підприємствами.

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА та Благодійна організація «Львівська аграрна  дорадча служба» (ЛАДС)  організували відзначення Міжнародного дня кооперативів. В рамках  заходу провели круглий стіл: «Успіхи та виклики аграрної кооперації», на якому розглянули питання діяльності сільськогосподарських кооперативів в час війни та потенційної співпраці з переробними підприємствами.

На локації ЛАДС зібрались представники понад 25 кооперативів Львівщини, які здійснюють свою діяльність в молочному, плодово-ягідному, овочевому та зерновому напрямах.  Також у заході взяли участь представники переробних підприємств, зокрема КП «Фрут Банк» Мостиської міської ради, ТОВ «Набіл», ОРСП «Шувар». Вони презентували можливості для спільної діяльності, зокрема щодо збуту вирощеної продукції. 

Також до участі залучили представників Головного управління Державної податкової служби, Головного управління екологічної інспекції у Львівській області та КП «Зелене місто» Львівської міської ради, які наголосили присутнім на головних аспектах адміністрування податків та зборів, нормах поводження  з відходами від діяльності у галузі рослинництва та можливості їх здачі  з метою подальшої  переробки на добриво.  

Учасників круглого столу привітали директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман та директор БО «Львівська аграрна дорадча служба» Іван Паньків.

«Ми дуже раді, що на Львівщині є сільськогосподарські кооперативи. Люди, які працюють в цих об'єднаннях, вірять у майбутнє сільськогосподарської кооперації, навіть у важких умовах. Завдяки своїй щоденній праці кожен член кооперативу сприяє адаптації аграрного виробництва України до європейських цінностей. Висловлюємо щирі подяки їм за це», - наголосила Тетяна Гетьман.

«У світі існує більш як сто видів кооперації. Кооперація як бізнес буде тоді, коли поєднується продукт, послуга, маркетинг, знання, вчасна інформація, промоція. Впродовж  діяльності сільськогосподарських виробників можна обрати будь-яку форму господарювання, однак кооперація - це найбільш економічно вигідна система», - зазначив Іван Паньків.

Під час заходу серед іншого обговорили питання викликів та перспектив кооперації та вирішили спільно напрацювати зміни до законодавства в частині зобов'язання ставати платником ПДВ, зокрема щодо можливості збільшення лімітної суми обороту з 1 млн. грн. Також, представники кооперативів мали можливість презентувати продукцію власного виробництва.

Тетяна Гетьман вручила подяки сільськогосподарським кооперативам. 

Зазначимо, Міжнародний день кооперації — професійне свято, його відзначають щорічно в першу суботу липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ