Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині власники паїв отримають 880 грн за гектар

Цього року власники паїв у Львівській області отримають 218,3 млн грн оплати за надання в користування своїх земельних ділянок. Середній розмір орендної плати в області становить 880 грн за гектар, що на 7% більше, ніж торік, повідомили в прес-службі Держгеокадастру.

Загалом аграрії Львівщини уклали з власниками земельних часток (паїв) майже 168 тисяч договорів оренди на землі загальною площею 247,7 тис. гектарів. Переважна кількість укладених угод оренди – це середньострокові угоди строком на 8-10 років.

Відзначимо, що цього року кількість укладених угод зросла на три тисячі, додатково пайовиками передано в оренду агропідприємствам 750 га земель, відповідно зросте на 16,9 млн гривень і загальна сума виплат пайовикам. Поступово зростає кількість угод укладених з орендною ставкою понад 7 % від нормативної грошової оцінки землі – станом на 1 червня 2016 року укладено 1 249 таких угод.

Довідка.

Відповідно до ст. 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ