Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині впав останній символ рашизму

Станом на 30 січня 2024 року Львівщина повністю позбулась від пам'ятників комуністичної доби.

“Ми виконали нарешті те домашнє завдання, яке не виконали наші батьки більше ніж 30 років тому’’, - зокрема сказав перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зазначимо, що Львівська область стала першою в Україні областю, яка позбулась комуністичних маркерів. Важливо підкреслити, що кошти на цей процес з обласного бюджету не виділялись. Волонтери, фермери, мешканці громад готові були допомогти безоплатно.

Як прокоментував військовослужбовець Антон Петрівський, декомунізація є важливою, адже всі рішення в період СРСР приймалися в Москві, так само як і приймалися рішення про встановлення радянських ідеологічних пам'ятників. Коли ми позбуваємось всіх таких об'єктів ми позбуваємось об'єктів ворожої пропаганди. 

“Ми не переможемо росію на полі бою, якщо не переможемо її у наших головах і в нашому публічному просторі”, - додав Петрівський.

Своєю чергою військовослужбовець підрозділу “Азов” Ігор Фльорко, який є одним з найактивніших учасників процесу декомунізації, розповів хронологію позбування радянських монументів, починаючи з Революції Гідності. І якщо порівняти розповіді років початку декомунізації та період 2022-2023 рр., то різниця і результати є колосально помітні. Він також назвав нюанс, а саме помилку декомунізації, який помітив на власних спостереженнях - погана комунікація органів місцевого самоврядування і цивільного населення.

Так де ж впав останній “Альоша” на Львівщині? Останній пам'ятник комуністичної пропаганди впав на території Лопатинської громади.

“Сьогодні дійсно визначальний день”- підсумував Андрій Годик.

Підготувала Макарук Ольга

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ