Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині встановили "Вежу пам’яті" учасникам національно-визвольної боротьби

14 жовтня, в День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України на горі Діл у с. Недільна Старосамбірського району Львівської області відбулися заходи із вшанування пам’яті учасників національно-визвольної боротьби та відкриття і освячення «Вежі пам’яті» – бойківської дерев’яної вежі-дзвіниці, увінчаної хрестом висотою 43 метри, аналогів якій немає в Європі.

Щорічно, починаючи з 2011 року, на горі Діл відбувалась урочиста сесія районної ради за участю інтелігенції району та небайдужих мешканців, які постановили собі за мету спорудити меморіальний комплекс, символ боротьби українського народу за державність та незалежність. Будівництво «Вежі пам’яті» відбувалося за рахунок доброчинних пожертв  та благочинних внесків мешканців Старосамбірщини та вихідців району  – вдячних нащадків полеглих героїв УПА.

Значимість цієї події підкреслює те, що в  період політичної агресії та військових загарбницьких дій на території нашої Батьківщини особливо важливою є підтримка національно-патріотичного духу, шляхом популяризації місць пам’яті української визвольної боротьби, збереження історико-культурної спадщини українського народу та підвищення рівня національно-патріотичного виховання молодого покоління.

Проведення даного заходу  стало важливим елементом розвитку духовно-культурного та туристичного потенціалу району. Споруджений монумент слави «Вежа пам’яті» буде нагадуванням теперішньому та прийдешнім поколінням про міць і силу українського духу, спричинить до утвердження та активізації національної свідомості молоді не лише Львівщини, але й усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ