Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Львівщині виконали Гімн кримських татар

Сьогодні, 26 лютого, на Львівщині відбуваються заходи до 6-ї річниці окупації Криму. Зокрема біля Львівської ОДА урочисто підняли прапори України та кримських татар. Про це сьогодні, 26 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.
Фото ЛОДА

Присутні виконали Державний Гімн України та Гімн кримських татар.

«Майже рік тому на цьому місці ми підіймали військово-морський прапор на знак підтримки військових моряків, які опинилися в полоні. Сьогодні ми підіймаємо кримсько-татарський прапор в знак солідарності з кримчанами і кримськими татарами, які знаходяться в окупованому Криму. Цього року до школи підуть діти в Криму, які народилися вже в окупації. Це дуже великий проміжок часу. Але ми впевнені, що Крим, як і окуповані території Донбасу будуть в Україні і всі ті, хто сьогодні бореться за це, хто знаходиться під тиском окупанта, вдихнуть повітря свободи на повні груди у вільній Україні», - зазначив Народний Герой України, морський офіцер, капітан ІІ рангу запасу ВМС ЗС України Тимур Баротов.

Довідково                                                                                                               

26 лютого виповнюється 6-та річниця окупації кримського півострова. Багато родин кримських татар через небезпеку змушені були залишити півострів. Близько 2,5 тисяч переселенців з Криму проживає у Львівській області. Найбільше у м. Львові, смт Брюховичах та в м. Дрогобичі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ