Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині вилучили більше 100 незаконно зрубаних смерек та сосен

За дві доби правоохоронці виявили на вилучили 108 колод деревини, яка була незаконно зрубана на території Сколівського та Сокальського районів. Про це повідомили 29 вересня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області
Фото поліція Львівської області

За фактами слідчі Сколівського та Сокальського відділень поліції відкрили кримінальні провадження. Зловмисникам, причетним до незаконної порубки деревини, загрожує покарання - до трьох років позбавлення волі.

За дві доби правоохоронці виявили на вилучили 108  колод деревини, яка була незаконно зрубана на території Сколівського  та Сокальського районів.  

Так, 26 вересня, неподалік села Домашів, що на Сокальщині,  поліцейські під час відпрацювання виявили 28 нечіпованих соснових колод, які зберігались поблизу пилорами, що належить місцевому підприємцю. На місці події працювала слідчо-оперативна група.

Окрім того, 25 вересня біля села Росоха Сколівскього району правоохоронці виявили 80 незаконно зрубаних колод смереки.

За фактом слідчі територіальних підрозділів поліції за процесуального керівництва Сколівського відділу Стрийської місцевої прокуратури  та Сокальського відділу Червоноградської місцевої  прокуратури  відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Лісопродукцію вилучено та доставлено на зберігання, правоохоронці встановлюють походження деревини та осіб, причетних до її порубки. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ