Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Львівщині виплачують допомогу на чи за встановлення пам'ятників військовим

Допомогу надають в межах соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021 – 2025 роки.
Фото: Фокус

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення у Львівській обласній військовій адміністрації. 

У 2022 році розмір грошової підтримки становить 50 тисяч гривень. Рідні загиблих захисників та захисниць можуть обрати один із варіантів допомоги. У тому випадку йдеться про надання одноразової грошової допомоги на купівлю та встановлення пам'ятника, у тому нове будівництво пам’ятного знаку встановленого зразка. 

Виплати реалізовують департамент соціального захисту населення та управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Виплати може отримати один з членів сім’ї: дружина чи чоловік, діти, батьки та утриманці захисника чи захисниці України, ветерана війни, бійця-добровольця АТО, постраждалого учасника Революції Гідності, які на день смерті такої особи та на момент звернення зареєстровані та фактично проживають у Львівській області (у разі відсутності вищезазначених умов право на отримання допомоги мають інші члени родини).

ВПО допомогу виплачують за місцем перебування на обліку в єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб (в межах Львівської області).

Щоб отримати таку підтримку, необхідно звернутися до органу з питань соціального захисту в територіальній громаді за місцем реєстрації або перебування із відповідною заявою та пакетом документів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ