Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині висаджували дерева життя

Метою акції є об'єднання навколо ековідновлення України, підтримка духу українців та збір коштів на дрони для ЗСУ
фото пресслужби Львівської облради

Львівщина долучилася до глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet». В межах проєкту планують висадити 1 мільйон дерев життя.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облради.

Метою акції є об'єднання світу навколо теми ековідновлення України та всієї планети, підтримка морального духу українців та збір коштів на розвідувальні дрони для ЗСУ.

Гуртом дерева садили заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, керівництво ОВА, депутати облради, колективи комунальних установ, лісівники, волонтери, діти.  Загалом на Жовківщині висадили 3 тисячі саджанців дуба, сосни імодрини.

«Цього року, попри війну,  ми були однією з 40-а українських локацій, які в десяти областях України сьогодні садили ліс. І також - однією з 30-и країн, які провели подібні екоакції до Дня Землі та на знак підтримки України. Адже російські окупанти нищать не тільки наші міста та села, не тільки вбивають і калічать, вони ще й руйнують цілі екосистеми у прифронтових областях.

Сьогодні наша природа і ліси - це не тільки «легені планети», як вчили нас зі школи. Ліси - це бліндажі, це фортифікації, це опалення і навіть муляжі… Ліси воювали на боці УПА і ліси воюють на боці України. І тому наш обовʼязок, де це можливо, відновлювати, берегти і любити ліс», - зазначив Юрій Холод.

Протягом еко-ініціативи відбувся  також благодійний збір коштів на розвідувальні дрони в рамках нового проєкту ініційованого Міжнародним штабом допомоги українцям та БФ “Dignitas” «1000 дронів для України». Ініціатива має на меті забезпечити необхідну допомогу Збройним Силам України.  

 Громадська організація «Добро.Дій», Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, Карпатський лісовий офіс ДСГП «Ліси України» за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та ініціативи Благодійної організації «БФ «Озеленення України» організували проведення заходів садіння лісу у рамках Акції на локаціях філій ДСГП «Ліси України» на Львівщині, а саме «Бродівське ЛГ», «Дрогобицьке ЛГ», «Золочівське ЛГ», «Львівське ЛГ», «Рава-Руське ЛГ», «Радехівське ЛМГ», «Самбірське ЛГ», «Сколівське ЛГ», «Славське ЛГ», «Стрийське ЛГ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ