Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині забудовник сплатить штраф 130 тис. грн

На Львівщині суд другої інстанції зобов’язав замовника будівництва сплатити штраф у розмірі 130 тис. грн. Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.

Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій Департаменту Держархбудінспекції у Львівській області щодо накладення штрафу на ТОВ «Карпатські мінеральні води» за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Таким чином, порушник повинен сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 130 тис. грн.

Раніше під час позапланової перевірки посадовими особами Департаменту виявлено будівництво виробничо-складських приміщень по вул. Солтівського, 2 в с. Струтин Золочівського району без дозвільних документів про початок виконання будівельних робіт. На підставі зазначених порушень об’єкт, загальною площею понад 3,5 тис. м², визнано самочинним будівництвом, а на ТОВ «Карпатські мінеральні води» накладено штрафні санкції.

Замовник будівництва намагався уникнути відповідальності у вигляді штрафу шляхом подання позовної заяви до суду, однак спочатку Львівський окружний адміністративний суд, а згодом і Львівський апеляційний адміністративний суд прийняли рішення на користь органу держархбудконтролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ