Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності

На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
На Львівщині завершилась Школа молодіжної активності
1/4
Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, на Львівщині завершилась Школа молодіжної активності.

500 учасників, 10 тренінгів, 10 населених пунктів Львівщини, 3 організатори, 6 місяців спільної роботи партнерів, більше ніж 40 навчальних годин та понад 2 000 км в дорозі тренерів.

Такий шлях був пройдений, щоб 10-11 грудня з нагоди Всеукраїнського тижня права та ювілейного 70-річчя Загальної декларації прав людини в м. Львів відбувся Форум школи молодіжної активності, який проходив у Молодіжному навчальному центрі імені св. Івана Боско. Форум – фінальна частина проекту, участь у якому взяли 25 учнів 9-11 класів з усієї Львівської області, які були найактивнішими під час локальних тренінгів.

Організатори проекту - Львівська обласна державна адміністрація, Управління забезпечення прав людини НПУ та Управління патрульної поліції у Львівській області ДПП.

Перша частина Форуму була насичена тренінгами від провідних спеціалістів у сфері прав людини. Зокрема, Христина Ковцун – менеджер Школи права УКУ, розповіла учасникам основоположні практичні методи захисту своїх прав та відповідальності за поширення особистої інформації. Маркус - радник з питань верховенства права EUAM Ukraine, попрацював з учасниками Форуму на важливі теми довіри до держави, свободу слова та міжнародних стандартів у сфері дотримання прав людини. А Станісла Безушко - координатор проекту Київський Діалог у м. Львові, поділився досвідом реалізованих проектів та окреслив зміни які відбулись в країні у сфері забезпечення прав людини. Наголосив на тому, що бути відповідальним перед суспільством за власні дії – запорука безпеки в країні.

Протягом двох днів учасники працювали над практичними проблемами та питаннями захисту прав людини, підвищення рівня особистої відповідальності та обізнаності у питаннях права. Програма форуму передбачала також інтелектуальні групові змагання - Pravoquiz, які для молоді провела Ліга студентів Асоціації правників України. Під час вечірнього завдання учасники проводили соціологічне дослідження на тему правової свідомості громадян.

До слова, за результатами дослідження, більше ніж 80% опитаних вважають відповідальними за забезпечення прав людини в країні Президента, а не громадян; понад 60% - чітко окреслили що таке "боулінг", більше ніж 40% назвали найважливішим видом права – право на життя та освіту і 90% респондентів не знали що 10 грудня – це перший день всеукраїнського тижня права.

Другого дня для учасників Школи інспектори Управління патрульної поліції провели інтерактивну екскурсію, де молодь ознайомилась з роботою та технічними засобами поліцейських. Також учасники пройшли тренінг з першої домедичної допомоги та основ самооборони.

Результат проекту - багато позитивних емоцій, насичене обговорення прав людини та їхніх цінностей у сучасному світі, нові знайомства, досвід, бажання навчати та навчатись, 25 свідомих та активних громадян, які готові поширювати набутий досвід у своїх громадах та змінювати своє середовище на основі особистої відповідальності за принципами дотримання та поваги прав кожного з нас.

Всі задоволені результатом: учасники отриманими знаннями, організатори  - бажанням продовжувати свою роботу в цьому напрямку.

Нагадаємо, що під час виїзних тренінгів, спікери роздавали учасникам вхідні анкети, на основі яких виявляли основні проблеми місцевості у сфері порушення прав людини. Загалом, за результатами анкетування, 83% вважає, що права людини – це те, що дозволено громадянам, 17% не могли дати відповіді на поставлене запитання; 91% не назвав жодного нормативного акту, який захищає права людини; понад 80% за стереотипом вважає, що смертна кара існує тільки в Саудівській Аравії; більше ніж 70% на запитання яка була перша Конституція відповіли – Пилипа Орлика; 87% респондентів знають що таке булінг та 88% ствердно відповіли що він присутній у їх школі; зокрема 56% запевнили, що основною причиною булінгу є завоювання авторитету, близько 40% - нудьга і 64% причиною булінгу вважає копіювання моделі жорстокої поведінки.

На основі цих даних, організатори проекту розробляли програму форуму та аплікаційні форми, результати яких підтвердили підвищення знань та обізнаності молоді у порушених питаннях у сфері правової свідомості учасників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ