Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині завершилися два чемпіонати України з плавання

Упродовж двох останніх тижнів комплекс відкритих плавальних басейнів навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м. Львові прийняв понад тисячу молодих плавців України, повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

Спершу за медалі національного чемпіонату змагалися юніори (24 – 26 червня), відтак - юнацькі збірні (29 червня – 1 липня).

Кращими у юніорському чемпіонаті України 2016 року серед дівчат віком до 14 років та хлопців віком до 16 років у загальнокомандному заліку виявилися: збірна міста Києва, на другому місці фінішували плавці Одеської області, третє місце посіли спортсмени Дніпровської області.

У другий день чемпіонату України серед юніорів у Львові, на дистанції 200 метрів вільним стилем, одесит Іван Григорьєв фінішував першим і встановив новий юнацький рекорд України (1:52.51).

Команда юніорів Львівської області посіла 18 місце серед 22 збірних. Серед кращих у збірній Львівщини виявилися: Ольга Клуннікова (5 місце на дистанції 200 метрів брасом; 6 місце на дистанції 100 метрів брасом); Арсен Арсеньєв (7 місце на дистанції 200 метрів брасом та 7 місце на дистанції 50 метрів брасом); Дмитро Раков (10 місце на дистанції 200 метрів на спині).

А вже 1 липня 2016 року успішно для господарів змагань завершився чемпіонат України з плавання серед юнаків, де представники Львівщини вже тричі піднімалися на національний п’єдестал пошани. Зокрема, вихованець львівської КДЮСШ імені Ю. Кутенка Валентин Біляк (тренер Л. Карпа) виборов дві «золоті» медалі на дистанціях 50 та 100 метрів брасом і «срібло» на 200-метрівці цим же стилем.

Серед інших результатів представників Львівщини варто виокремити: Марія Городня (4 місце на дистанції 400 метрів комплексним плаванням; 6 місце на дистанції 200 метрів вільним стилем; 7 місце на дистанції 800 метрів вільним стилем); Валентин Біляк (9 місце на дистанції 50 метрів батерфляєм); та дві дев’яті позиції в комбінованих естафетах 4 по 100 метрів серед дівчат (Ю. Пятночко, К. Ярощук, М. Городня, Ю. Явір) та 4 по 100 метрів серед юнаків (О. Кусь, Г. Лукашев, В. Біляк, А. Німчук).

При цьому у другий день чемпіонату України серед юнаків, команда міста Києва у складі: Грицак Богдан, Хрипунов Євген, Власенко Денис та Романюк Єгор, фінішувавши першою в естафетному плаванні 4х100 метрів вільним стилем, встановила нове вище досягнення України - 3:45.09.

Загалом у командному заліку серед 30 обласних збірних команд України та міста Києва перше місце посіла столична команда, на другому місці виявилися плавці Харківщини, третє місце посіли спортсмени Дніпровської області. Збірна команда Львівської області посіла 6 загальнокомандне місце. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ