Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині згорів колишній колегіум єзуїтів

У місті Хирів, що у Старосамбірському районі Львівської області, близько 14:00 24 березня виникла пожежа на вул. Б. Хмельницького, 40 на території колишнього колегіуму єзуїтів із каплицею, де у радянські часи розміщувалася військова частина, а в останні роки діяв готель, - 112.ua.

Пожежа поширилася на усю площу даху будівлі.

Міський голова Хирова Іван Голубець уточнив, що до прибуття вогнеборців вигорів увесь третій поверх.

За його словами, ця будівля наразі перебуває у приватній власності, вона частково була реконструйована, і там раніше діяв готель. Зокрема, йдеться про оздоровчо-відпочинковий комплекс "Лаяр Палац", що входить до Royal Hotels Group. Тим часом каплиця комплексу єзуїтів на початку 2000-х років була відновлена коштом громади і передена для богослужінь Українській автокефальній православній церкві.

Комплекс, який був збудований у 1886 році, і добудований у 1904 році у стилі неоренесансу, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як стало відомо сьогодні, займання у колишньому колегіумі єзуїтів ліквідовували понад 16 годин. "О 6:20 25 березня пожежу ліквідовано на площі 3 тис. 300 м. кв. До гасіння залучалось 25 од. техніки та 103 особи із числа особового складу ДержНС, 3 од. техніки та 6 працівників місцевої пожежної охорони", - відзвітували у ДержНС.

Як зазначає прес-служба відомства, жертв та постраждалих під час пожежі немає. Причини її винекнення наразі з'ясовуються.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ