Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині зібрали 15 млн грн транспортного податку

Місцеві скарбниці Львівщини поповнились майже на 15 млн грн від надходжень транспортного податку , повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

Як повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській області в поточному році обліковано фіскальними органами Львівської області сформовано 652 податкових повідомлення-рішення на сплату платниками транспортного податку. Розрахунок здійснено на підставі відомостей органів внутрішніх справ.

Юридичними особами подано розрахунків з транспортного податку на суму 3,8 млн гривень.

За період січень-грудень 2015 року до місцевих бюджетів Львівщини надійшло 14,8 млн грн транспортного податку.

Нагадуємо, що з 1 січня 2015 року відповідно до статті 267 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ запроваджено транспортний податок. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані автомобілі, які використовувались до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування, власниками яких є фізичні особи, у разі досягнення терміну використання об'єкта оподаткування 5 років протягом звітного року здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку починаючи з 1 січня звітного року та включаючи місяць, в якому термін використання досягнув 5 років.

Враховуючи зміни до Податкового кодексу України , внесені Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII, об`єктом оподаткування транспортним податком у 2016 році будуть легкові автомобілі класу ,,люкс” вартістю понад 1 млн.грн. віком не старше 5 років незалежно від об’єму двигуна.

Ставка податку становитиме 25 тис.гривень.

Перелік автомобілів з середньоринковою вартістю понад 1 млн.грн., які підлягатимуть оподаткуванню визначатиметься постановою Кабінету Міністрів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ