Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині зростає кількість хворих на Covid-19

На стаціонарних ліжках перебувають 199 хворих. Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.
Фото Олена Ляхович

За її словами, за останній тиждень з 15 по 21 серпня на Львівщині провели 610 досліджень на наявність коронавірусу. З них 560 виявилися позитивними (проти 306 з 544 за попередній тиждень).

«Зростання числа хворих відбувається в країнах Європи та в Україні загалом. Львівщина не є винятком. Проте, напередодні початку навчального року важливо вжити всіх профілактичних заходів з метою недопущення спалахів в організованих колективах, а також зробити бустерну дозу вакцини тим, в кого минуло 6 місяців від другої дози.

Подбайте про вакцинацію своїх рідних! У разі найменших ознак застуди - звертайтеся до лікаря», - наголосила Наталія Іванченко.

Від початку пандемії на Львівщині зафіксували 308 937 випадків захворювання на Covid-19. З них летальних - 6 707, одужали - 301 041 людей.

Вакцинація від Covid-19:

Щеплення гарантує найбільш надійний захист від захворювання або важкого його перебігу. Для ефективного захисту люди повинні зробити два щеплення та через пів року після другого щеплення – ввести першу бустерну дозу.

Другий бустер дозволяють робити не раніше ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Наразі другий бустер рекомендують людям:

  • старшим за 60 років;

  • які мають важкі хронічні захворювання;

  • які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Нагадаємо, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна у кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення зараз не функціонують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ