Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині зростає видобуток вугілля

За результатами круглого столу, який відбувся під керівництвом Голови Львівської ОДА Миколи Кмітя, було прийняте рішення вжити заходів для зменшення збитковості шахт ДП «Львіввугілля», забезпечити підготовку об’єктів соціальної сфери ДП «Львіввугілля» для передачі у комунальну власність органам місцевого самоврядування, забезпечити погашення заборгованості зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів як до Державного, так і до місцевих бюджетів, а також до Пенсійного фонду України, звернутися в КМУ, ДПА України, Міністерство фінансів та Міністерство економіки України про списання фінансових санкцій, пені та штрафів, нарахованих за несвоєчасну сплату податків, зборів (обов’язкових платежів) станом на 01.12.2008р. вугледобувним, шахтобудівним, шахтовуглебудівним підприємствам, проводити щоквартальний аналіз виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2009 рік в частині видобутку вугілля, звернутися з листами до центральних органів виконавчої влади про підтримку шахт ДП «Львіввугілля» з метою забезпечення вуглевидобутку, передбаченого програмою на 2009 рік.
Як повідомив Микола Кміть, незважаючи на зношеність основних фондів та обладнання, шахтарі Львівщини поступово нарощують видобуток вугілля. «Підприємства вугледобувної галузі впродовж 2006, 2007, 2008 років збільшують обсяги видобутку вугілля. У 2007 році в області видобуто 3 млн.38 тис.тонн, а у 2008 році – 3 млн. 105 тис.тонн, тобто » - зазначив керівник області.
«Разом з тим, - підсумував Микола Кміть, - підприємства вугільної галузі мають заборгованість зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів як до Державного так і місцевих бюджетів, сплати внесків до Пенсійного фонду України, з виплати зарплат, а також заборгованість за надані послуги.
Як зазначив чільник області позитивом у роботі ДП “Львіввугілля” є те, що середньодобовий видобуток вугілля зріс з 8958 тонн у 2007р. до 9084 тонн у 2008р., або на 126 тонн, також зросла середньомісячна продуктивність праці робітників з видобутку вугілля з 31,8 тони у 2007р. до 32,1 тони у 2008р. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ