Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщину поки що не завезли вакцини проти грипу

На Львівщині досі нема вакцини проти грипу. Її надходження очікується приблизно після 24 жовтня. Про це Гал-інфо повідомила Наталя Тімко, головний епідеміолог Львівщини.

Хоч вакцина надійде не у великій кількості, але щеплення потрібно буде зробити усім, кому слід, сказала Наталя Тімко. При цьому першу чергу становитимуть діти від 6-ти місяців до 5 років, які формують найбільшу групу небезпеки щодо захворювання на грип.

Далі йдуть вагітні жінки та особи з хронічними захворюваннями, особливо ті, хто хворіє на цукровий діабет, страждає від ожиріння та інші особи із соматичними патологіями, люди з хворобами серцево-судинної  та дихальної систем.

Головний епідеміолог Львівщини зазначила, що грипу в області ще нема. Однак почастішали випадки захворювання на гострі респіраторні  вірусні інфекції. Тому  слід дотримуватись елементарних заходів профілактики, зокрема: часто мити руки з милом, вживати вітаміни, часто промивати носоглотку різноманітними спреями та розчинами, які можна зробити в домашніх умовах, уникати місць масового скупчення людей, пам’ятати про дотримання правил кашлюкового етикету.

За словами Наталі Тімко, це елементарні речі, які можуть вберегти від захворювання і зберегти здоров’я та життя. Основне правило профілактики грипу: захворів – сиди вдома!

Також не слід займатися самолікуванням, треба своєчасно звертатися за медичною допомогою, щоб лікар призначив лікування. Адже жодна реклама, сайт чи аптека не замінить кваліфікованого лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ