Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину завітали координатори німецького Центру допомоги мистецтву України

До ЛОВА завітала делегація німецького Центру допомоги мистецтву України . Центр організовує термінові перевезення необхідних матеріалів в Україну для захисту колекцій та пам’яток культури.

Йдеться про пакувальні матеріали, ящики для транспортування, матеріали та інструменти для реставрації, вогнегасники, протипожежні покривала, вогнезахисні фарби, осушувачі повітря, генератори, зволожувачі повітря, робоче обладнання та багато іншого.

Упродовж 2022-2023 років музеї, заповідники, заклади культури України отримали підтримку орієнтовно на 3 млн євро. Кошти надали від Федерального уряду Німеччини з питань культури та медіа та Міністерства закордонних справ ФРН. Зокрема, передали генератори, осушувачі повітря, кондиціонери та інше обладнання для збереження музейних експонатів та забезпечення роботи закладів культури.

«Під час частих зустрічей з представниками багатьох міжнародних організацій, всі обіцяють чимось допомогти, але не всі дотримують слова. Ви ж своєю чергою, уже зробили неабиякий вклад для збереження української культури, не афішуючи це. До початку повномасштабної війни нашої культури ніби не помічали, не вивчали, не цікавились, так ніби її узагалі нема. Дарма, адже ми – частина європейської культури. А зараз світ прокинувся. Нам необхідно зберегти надбання наших предків, адже культура – це частина нашої ідентичності, яку так прагне знищити ворог. Але їм це не вдасться, хоча б тому, що поряд з українцями про нашу культуру дбають добрі друзі з Німеччини», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Німецький Уряд планує виділили додатковий фінансовий ресурс у розмірі ще 3 млн євро, тож представники Ukraine Art Aid Centers запевнили, що надалі будуть допомагати закладам культури, в тому числі на Львівщині.

Разом з керівництвом Львівської ОВА представники Центру обговорили підтримку майбутнього музею українського художника Володимира Патика, який створюють у Львові.

«Соромно зізнатись, але ми були ніби у сні – нічого не знали про вашу культуру, а зараз, коли ми щодня дізнаємось більше й більше, складається враження, ніби ми відкрили новий континент. Чудово розуміємо, що Україна потребує найбільше військової допомоги, але не варто забувати, що будь-які країни об’єднуються, перш за все, культурно», –  зазначив член керівної групи Ukraine Art Aid Centers Йоганнес Натан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ