Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівській залізниці зафіксували 23 крадіжки пристроїв сигналізації та зв’язку

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» звертає увагу громадськості на кричущі факти розкрадання пристроїв залізничної автоматики. За 2 місяці 2016 року у господарстві сигналізації та зв’язку зафіксували 23 крадіжки. Зловмисники, які заради власної наживи наражають на небезпеку життя сотень пасажирів, завдали магістралі збитків на загальну суму понад 250 тисяч гривень. Про це повідомив прес-центр Львівської залізниці.

Сторонні особи у січні-лютому поточного року викрали та пошкодили 6 дросель-трансформаторів, 5 приладів СЦБ з релейних шаф, 2 акумулятори тощо. Найбільше від крадіїв постраждали повітряні лінії зв’язку: за 2 місяці розікрали та пошкодили 9060 метрів дроту, а також 4097 метрів кабелю СЦБ та зв’язку.

Залізничники постійно проводять роботи із посилення охорони та захисту приладів СЦБ та зв’язку: встановлюють додаткові замки на релейних та батарейних шафах, обладнують дросель-трансформатори пристроями типу «Саркофаг» та замінюють переїзні дзвінки на сповіщувачі типу «Сирена». За інформацією служби сигналізації та зв’язку філії, стосовно усіх виявлених фактів матеріали скеровуються у відповідні органи Національної поліції України. А на підставі аналізу крадіжок залізничники звертаються до правоохоронців з проханням особливо уважно стежити за місцями, де такі випадки трапляються найчастіше.

Додамо, протягом 12 місяців 2015 року у господарстві сигналізації та зв’язку зафіксовано 165 випадків розкрадання та пошкодження пристроїв. Матеріальні збитки становлять понад 1 млн 138 тис. гривень.

Шановні громадяни, пам’ятайте! Крадіжка пристроїв та матеріалів на залізниці – це не просто розкрадання майна державного підприємства, але насамперед пошкодження приладів, які відповідають за безпеку руху, а отже, за життя і здоров’я людей. Ваші дії можуть призвести до катастрофічних наслідків!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ