Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На місце Ярослава Кіргача в театр Заньковецької прийде Іван Довгалюк

Сьогодні, 25 листопада, на Камерній сцені Національного театру ім. Марії Заньковецької відбувся конкурс на заміщення вакантної посади актора драми вищої категорії.

Як повідомляють джерела Гал-інфо, в конкурсі переміг актор академічного драматичного театру імені Лесі Українки та "Вільного театру ОКО" Іван Довгалюк.

Фото з Facebook сторінки Івана Довгалюка

Серед журі конкурсного відбору були: Сергій Васильєв, Олег Стефан, Олена Баша, Роман Валько, Орест Огородник та Олександр Кузьменко. Зокрема, Орест Огородник як член журі підтвердив у коментарі Гал-інфо, що більшістю голосів було визначено перемогу Івана Довгалюка.

 Варто зазначити, що Ярослав Кіргач, з яким не продовжили контракт, також брав участь у конкурсі, але не переміг.

 Довідка Wikipedia. Іван Довгалюк, народився 16 жовтня 1989 у с. Мишковичі на Тернопільщині.

У період з 1995—2006 рр. навчався у Мишковицькій ЗОШ І — ІІІ ступенів. Паралельно відвідував студію при музичному училищі, клас скрипки у районній музичній школі с. Березовиця. 2004—2006 рр. соліст будинку культури с. Мишковичі.

З 2006 по 2008 рік навчався у державному педагогічному університеті імені Івана Гнатюка. Пізніше перевівся у музичне училище імені Соломії Крушельницької на театральний факультет, в майстерню народного артиста України В'ячеслава Хім'яка. Закінчив училище у 2010 році та отримав диплом молодшого спеціаліста за фахом «Актор драми».

По закінченню училища вступив у Рівненський державний гуманітарний університет на театральне відділення у творчу майстерню народної артистки України Ліни Ізарової. У 2013 році здобув диплом спеціаліста за спеціальністю "Актор драматичного театру та кіно".

З вересня 2013 року працював у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки.

З 2015 по 2017 ведучий програми "Лікарські таємниці" на телеканалі ZIK.

З 2017 року актор "Вільного театру ОКО".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ