Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Мосійчука заведено справу за п'ятьма статтями

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У четвер, 17 серпня 2015 року, Генеральний прокурор України Віктор Шокін під час виступу у Верховній Раді щодо результатів розслідування у кримінальному провадженні стосовно масових заворушень під стінами парламенту 31 серпня 2015 року наголосив, що Генеральна прокуратура активно сприяє та бере безпосередню участь у розслідуванні вказаного кримінального провадження.

«Слідство проводиться кваліфіковано, на високому професійному рівні і жодних порушень норм КПК немає», - запевнив Віктор Шокін, підкресливши, що слідство буде завершено у найкоротший термін. 

Окрім того, Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України від Радикальної партії І. Мосійчука. За прийняття рішення про надання згоди на притягнення його до відповідальності проголосувало 262 народних депутата. 

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Під час звернення до народних депутатів у парламенті щодо підтримання вказаного подання Віктор Шокін наголосив, що в ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів народним депутатом України були проведені слідчо-розшукові дії. Він також звернув увагу на те, що всі докази у кримінальному провадженні зібрані з дотриманням норм КПК.

Також з дозволу процесуального керівника в залі Верховної Ради України було продемонстровано відео з фрагментами слідчо-розшукових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ