Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На нафтогоні „Дружба” через циклон сталася аварія

Оператор нафтотранспортної системи України ВАТ "Укртранснафта" ввечері 18 січня припинив прокачування нафти західною частиною найбільшого транзитного нафтопроводу „Дружба” з Росії до Європи через циклон, що порушив енергопостачання нафтоперекачувальної станції. Про це «Гал-info» повідомив радник голови правління ВАТ "Укртранснафта" Олександр Дикусаров.
З його слів, аварія сталася о 22 годині вечора, в четвер, 18 січня. «Прокачування нафти припинено за маршрутом "Броди-держкордон", відтак припинено постачання нафти до Угорщини, Словаччини і Чехії. Вночі проводили ремонт нафтопроводу, і орієнтовно о 12.00 сьогодні має вже бути відновлена прокачки нафти нафтопроводом, і вся нафта, що була недопоставлена, буде прокачана додатково в повному обсягу. Орієнтовний обсяг нафти, що через аварію не був прокачаний, становить 10 тисяч тонн», – сказав у коментарі «Гал-info» Олександр Дикусаров.
Система магістральних нафтопроводів «Дружба» побудована в радянські роки для транспортування нафти із Сибіру до країн Східної і Західної Європи. Загальна протяжність – близько 5 тис. 200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Альметьєвська через Самару, Брянськ до Мозиря, потім розгалужується на дві ділянки: північну (територією Білорусі, Польщі і Німеччини) і південну (територією України, Чехії, Словаччини і Угорщини). Російський відрізок трубопроводу експлуатується компанією «Транснафта»; словацький - компанією Transpetrol, український - ВАТ "Укртранснафта".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ