Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На обрядових послугах у Львові знову "хімічать"

Труни та хрести головна ритуальна служба Львова закупить в "знайомого" ФОПа – на понад 1,2 млн грн.

Львівське комунальне підприємство "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" в особі його директора Олега Герасимюка 04 червня 2020 року підписало договір з підприємницею Ганною Пакуш щодо закупівлі трун та хрестів на суму 1 225 260,00 грн.

Із відкритих джерел також відомо, що єдиним конкурентом фізичної особи-підприємця Пакуш Ганни Степанівни на цих торгах був ФОП Процайло Олег Володимирович, пропозиція якого складала 1 131 968,00 грн. Однак у подальшому тендерна пропозиція даного учасника була відхилена.

Причина такого рішення зазначена в протоколі засідання тендерного комітету ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" від 13.05.2020 року. Йдеться про те, що тенедерна пропозиція підприємця Олега Процайла не відповідала умовам тендерної документації.

Головна претензія до учасника, судячи із тексту протоколу, полягала у встановленні невідповідністі запропонованих ним товарів "технічним вимогам замовника до предмету закупівлі". Дану "ваду" було виявлено по фотографіях "запропонованого до постачання товару", які учасник зобов’язаний був надати у складі пропозиції.

Що ж було "не так" на фото, які надав Процайло? Виявляється (і в протоколі це розписано досить детально), підприємець "дав маху" з фурнітурою товару – на фото трун та хрестів вона відсутня.

Щоб було зрозуміліше, кілька дослівних цитат із протоколу: "на фото запропонованого виду товару "труна шестигранна дубова", є невідповідність тех. вимогам заявника – відсутня фурнітура (хрестик)", "на фото запропонованого виду товару "хрест дубовий", є невідповідність тех. вимогам заявника – відсутнє оздоблення металізованими прикрасами та відсутнє розп’яття".

Чому єдиний конкурент підприємниці Ганни Пакуш надав фото товару без фурнітури? Аби відповісти на дане питання, автор цих рядків поцікавився іншими документами тендерної пропозиції від Олега Процайло.

Передусім звернула на себе увагу довідка про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у якій ФОП Процайло Олег Володимирович повідомив, що "працює один" та має необхідний досвід та знання для повноцінного виконання контракту на постачання трун та хрестів. При цьому додатково повідомив про виробника продукції ФОП Панахида Андрія Романовича, в якого працює на постійній основі 7 працівників.

Аналогічною за своїм змістом є довідка Процайла про наявність обладнання та матеріально-технічної бази. Сумнівно, до речі, виглядають й інші "тендерні" документи даного учасника, що як ФОП був зареєстровний 23.07.2018 року та основний вид діяльності якого оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткованням і приладдям до нього.

Однак повернімося до переможця тендеру – до Пакуш Ганни Степанівни.

Про дану підприємницю Гал-інфо згадувало, зокрема, в публікації "Як у Львові "хімічать" на обрядових послугах".

У матеріалі зазначалося,, що останній раз ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" труни та хрести закуповувало в лютому минулого року – за результатами тендеру, переможцем якого стала та сама Ганна Пакуш.

Договір між підприємницею та ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" в особі його директора Олега Герасимюка щодо даної закупівлі на суму у 992 тис. грн. був підписаний 11.03.2019 року. Загалом було закуплено 335 трун та 510 хрестів.

У публікації наголошувалося на тому, що єдиним конкурентом Пакуш Ганни Степанівни на цих торгах був ФОП Калявський Іван Михайлович.

Йшлося про "конкурента", який одночасно займався підприємницькою діяльністю та працював в ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" - майстром столярної дільниці (!).

Виявилось також, що Іван Калявський, який веде свою підприємницьку діяльність з 2005 року та зареєстрований у Львові, в 2018 році укладав угоду із ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" на 113,9 тис. грн – щодо закупівлі трун та хрестів.

Замість епілогу, або про це один "трюк" з фото

На минулурічний тендер ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" щодо закупівлі трун та хрестів увагу також звернув сайт "Наші гроші", оприлюднивши публікацію "Ритуальна служба виставила конкурувати на тендер із закупівлі трун на майже мільйон гривень свого працівника".

1/2

У даному матеріалі, зокрема, зазначалося, що обоє учасників подали на торги документи з однаковими шапками та дефектами друку чи сканування. Окрім того, Іван Калявський не завантажив всіх документів, що вимагались тендерним комітетом, зокрема, фотографій ритуальних товарів.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ