Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Одещині виявили агресивний генотип вірусу кору

Агресивний генотип вірусу кору B3 виявлено на Одещині: він характеризується ускладненнями та високим рівнем захворюваності серед населення, - Еспресо.

Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передає прес-служба Одеської обладміністрації.

На Одещині виявлено генотип вірусу кору B3, що також називають Kabul, який дає високий рівень захворюваності та летальності. Відповідні зразки адміністрація області вже відправила до Національної лабораторії України.

"Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією складало лише 20 %. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93%. Зараз ми чекаємо ще додатково 9 тисяч доз вакцини", - зазначає Степанов.

Напередодні 3 тисячі доз вакцини від кору були доправлені в Одесу з Дніпропетровської області. Загалом Одеська область потребує ще 9 тисяч доз, аби забезпечити колективний імунітет на рівні 95% та уникнути нових випадків захворювання.

Зазначається, що в інших областях України циркулюють європейські зразки вірусу D8.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ