Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бізнесмени організували канал незаконного переправлення осіб через кордон

Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
Фото: Держприкордонслужба
1/2
На Одещині правоохоронці затримали на гарячому двох організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон та трьох чоловіків призовного віку. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Як було встановлено, бізнесмени створили декілька телеграм-каналів, де підшукували охочих покинути територію України й за свої послуги з кожної особи пропонували заплатити 6-12 тисяч доларів США. Зловмисники зустрічали потенційних клієнтів в Одесі. Потім підвозили їх до кордону з Молдовою, а далі проводили степовими стежками поза пунктами пропуску.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено грошові кошти, мобільні телефони та авто, на яких безпосередньо здійснювали протиправну діяльність.

Приморським районним судом м. Одеси двом фігурантам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн гривень.

Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України»  оперативниками Ізмаїльського прикордонного загону спільно зі співробітниками відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1, співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області, за силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР та процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури м. Одеси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ