Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі Ринок висадили нові квіти

На клумбі, що на площі Ринок, висадили нові квіти. Тут з’явились: вербена бонарська, рудбекія та ехінацея.

Загалом на цій локації є вже понад 10 видів рослин, повідомили в ЛМР.

«Наша клумба нової хвилі на площі Ринок набирає все нових барв. Уже на повну силу квітують шавлія, котовник, іриси, наперстянка і алліуми, у активний ріст пішли просо, ковило і пеннісетуми», – кажуть в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Садівники з допомогою підрядної фірми «Гарденія» досадили ще рослин із теплиць Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів». Квіти підібрали так, щоб вони цвіли поступово: коли одні відцвітають, інші лише розпочинають.

«Зазвичай ми досаджуємо клумби раз на рік. Навесні після того, як рослинки прокидаються, буває, що декотрі цибулини могли загнити чи висохнути – це природний процес. Ми просто доповнюємо ті види рослин певною кількістю.

Клумба на площі Ринок висаджена за європейською тенденцією. Вона називається клумбою нової хвилі і складається з посухостійких багаторічників – це є злаки, такі квіти, які не потребують дуже великого догляду і поливу. Рослинки є максимально природніми і виглядають як польові», – розповіла Оксана Луцко, заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ