Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На площі Ринок запрацювала інтерактивна фотовиставка

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/3
З 19 до 23 серпня на площі Ринок, перед входом в Ратушу, діятиме інтерактивна фотовиставка, створена у рамках соціального мистецького проєкту, спрямованого на зменшення кількості стихійних сміттєзвалищ в Україні "TRASH без меж". Про це повідомили 19 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Фотороботи присвячені екологічній проблематиці, зокрема поводженню з відходами, а також приурочені до Дня екологічного боргу.

"Сьогодні вашій увазі представлена експозиція фотовиставки до Дня екологічного боргу Землі. Це день, коли людство вичерпало усі ресурси, на відновлення яких потрібний ще рік. Тобто сьогодні ми вже заборгували нашій планеті. Щороку ця дата плинна, зокрема минулого року вона була 22 серпня, а цього року – 29 липня. Тобто ми майже на місяць пересунулися і перебуваємо у боргу Землі.

Сьогодні ми вирішили привернути увагу до цієї проблематики, а також черговий раз нагадати про питання екологічної свідомості, зокрема про те, що потрібно споживати розумно, сортувати сміття і жити в екостилі. Крім того, проєкт «TRASH без меж» був реалізований з умовами реюзу, зокрема світлини на стендах нанесені на вже раніше використані площини. Організатори подбали про те, щоб виставка була виконана у екостилі. Виставка цікава тим, що, перейшовши за QR-кодом та перейшовши у програму Instagram, можна побачити як світлина «оживає», і в реальному часі видно її інтерактивності.

Я бажаю всім насолодитись цією виставкою, дбати про екологію та пам’ятати, що ми вже заборгували Землі", - зазначила радниця міського голови Ірина Оршак.

Також вона розповіла про інші екологічні проєкти, які місто впроваджує задля підвищення рівня екосвідомості у мешканців.

"У нас є безліч програм для підвищення рівня екологічної свідомості. Зокрема, цього року працює робоча група, яка буде імплементовувати в освіту для дітей уроки з екології. Ми будемо впроваджувати в різні дисципліни екологічну науку.

Крім того, Львів один із перших впроваджує якісно екологічні проєкти, зокрема компостувальну станцію. Ми сьогодні збираємо окремо органіку, успішно виготовляємо компост і навіть його продаємо. У Львові є багато прикладів, які зацікавлюють львів’ян бути екологічно свідомими", - додала Ірина Оршак.

Відтак від сьогодні до 23 серпня львів’яни та гості міста можуть ознайомитись із експозицію, яка включає 4 інтерактивні фотографії та інформаційний стенд.

"Ми працюємо, щоб в Україні не було сміттєзвалищ. В нас є різні способи діяльності: ми створюємо контент про свідоме споживання, мінімізацію відходів та допомагаємо популяризувати інші екологічні ініціативи. Зокрема, нещодавно ми мали масштабну просвітницьку кампанію спільно із ЛКП «Зелене місто», де розповідали про сортування органіки для львів’ян. Зараз ми запустили проєкт громадських сортувалень. Ми дуже хочемо поширити цей досвід на весь Львів та за його межі", - акцентувала Юлія Паук, співзасновниця проєкту "TRASH без меж".

Додамо, за даними Глобальної мережі екологічного сліду (Global Footprint Network) саме 8 серпня у 2021 році для України настав День екологічного боргу. Це означає, що кількість використаних ресурсів перевищує той обсяг, який Земля здатна відновити за рік.

"За мету ми ставили, у першу чергу, свого роду контраверсію, аби показати пасторальну картину, яку уявляють українці при слові «Україна» та загалом, які виникають асоціації середньостатистичного українця при думці про нашу країну, зокрема широкі поля, блакитне небо та ін. У той же час ми хотіли показати, що без нашої взаємодії ця картинна асоціація може скоро зникнути, а натомість, замість красивих локацій, полів і блакитного неба, ми будемо бачити зовсім іншу картину, яка виглядає значно гірше. Це те, що залишається від несвідомого споживання та несвідомого перебування на відкритому просторі. Люди не замислюються про це, тому нашою метою було наштовхнути думку суспільства на те, що потрібно щось змінювати вже і зараз", - розповіла авторка виставки та співзасновниця культурно-екологічного проєкту «TRASH без меж» Олена Кондрашова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ