Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На праймеріз у Нью-Йорку перемагають Клінтон і Трамп

На внутрішньопартійних праймеріз у Нью-Йорку, за попередніми даними, перемогу здобули Гілларі Клінтон від Демократичної партії та Дональд Трамп від республіканців.

Після підрахунку 95% голосів Дональд Трамп впевнено випереджає своїх конкурентів Теда Круза та Джона Кейсіка з результатом у понад 60% голосів, а Гілларі Клінтон обходить іншого претендента від демократів Берні Сандерса з 58% голосів від партії.

"Дякую, Нью-Йорк. Ви довірилися мені 16 років тому, і сьогодні знову. Я ніколи не перестану боротися за вас", - написала пані Клінтон у Twitter.

А Дональд Трамп, для якого Нью-Йорк є рідним штатом, одразу після публікації попередніх результатів праймеріз відзначив: "Мушу сказати людям, які знають мене найкраще - людям Нью-Йорка - що коли вони голосують за нас, то це просто неймовірно".

"Наскільки я можу робити висновки з телевізійних повідомлень, перегони добігають кінця. Сенатор Круз, схоже, математично втрачає всі шанси", - додав пан Трамп, виступаючи перед своїми прихильниками.

Кампанія у Нью-Йорку видалась дуже запеклою, кожен кандидат намагався використати власні зв'язки зі штатом, щоб забезпечити голоси партії.

26 квітня наступний раунд внутрішньопартійних виборів пройде у Коннектикуті, Род-Айленді, Пенсильванії, Делавері та Меріленді.

Вибори президента США відбудуться на початку листопада 2016 року.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ