Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Програму підвищення конкурентоспроможності Львівської області хочуть збільшити видатки

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій пропонує збільшити фінансовий ресурс на виконання Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021-2025 роки на 6,3 млн грн.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР з посиланням на голову комісії Юрія Раделицького.

4,1 млн грн планують скерувати для додаткового відшкодування частини відсотків шляхом зниження розміру компенсаційної процентної ставки до рівня 0% річних за наданими уповноваженими банками кредитів суб’єктам підприємництва у межах державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Як відомо, Львівщина єдина область в Україні, яка запровадила кредити на інвестиційні цілі під 0% річних. І це, за інформацією Львівської ОДА, викликає ажіотаж серед суб’єктів господарювання і вимагає додаткового фінансування.

Станом на сьогодні вже видано 230 таких кредитів, залучено банківського ресурсу – 313 млн грн.  

Ще 2,2 млн грн мають намір скерувати для забезпечення реалізації проєктів регіонального, економічного та інноваційного розвитку області.

«Йдеться про проєкт «Створення парку агропереробки «ФрутБанк» з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини».

Загальний бюджет проєкту – 22,5 млн. грн. Він фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, обласного бюджету Львівської області та бюджету Мостиської міської ради.

Побудова високотехнологічного, інноваційного парку агропереробки «ФрутБанк» та налагодження логістики для постачання плодово-ягідної продукції малих та середніх господарств відкриє нові можливості для збуту ними такої продукції.

«ФрутБанк» - перебуватиме у комунальній власності Мостиської громади і створить додаткові робочі місця», - розповів Юрій Раделицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ