Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Прикарпатті масово загинули бджоли

У Галицькому районі Прикарпаття створили комісію для з’ясування причини масової загибелі бджіл, - Укрінфлом.

Про це повідомив начальник управління АПК Галицької РДА Володимир Бакалярчик.

"Пасічники направили своє звернення про масову загибель бджіл до райради. В районі створена комісія, вона виїхала на місце, де гинуть бджоли, відібрала проби бджіл і направила їх у лабораторію", - зазначив Бакалярчик.

За його словами, підприємство "Даноша", яке звинувачують у гибелі бджіл селяни, не має на території Деліївської та Ланівської сільрад посівів ріпаку чи інших культур, які можуть запилювати бджоли. Щоправда, власні поля, на яких поки нічого не зійшло, підприємство обробило гербіцидами. Відтак, зауважив, Бакалярчик, комісія має з’ясувати справжню причину загибелі бджолородин.

Відомо, що учора жителі села Лани звинуватили підприємство "Даноша" у загибелі 200 бджолородин. Пасічники стверджують, що підприємство обробило свої поля хімікатами, що призвело до загибелі комах, і вимагають від них компенсацію за збитки у сумі 300 тис. грн.

ТОВ "Даноша" - українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам і діє на території Калуського та Галицького районів з 2004 року. "Даноша" здійснює свою діяльність у двох основних напрямках: тваринництво та рослинництво. Земельний банк підприємства налічує 11 000 гектарів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ