Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Бродівській громаді фіксують масову загибель бджіл: підозрюють агрофірму

У Бродівській громаді продовжують виявляти нові випадки масової загибелі бджіл. Про це повідомили в Бродівській міській раді.
Ілюстративне фото

Тиждень тому пасічники забили на сполох і повідомили перші факти отруєння комах.  Йдеться про тисячу загиблих бджолиних сімей, вимерлі господарства, мільйонні збитки, непоправну шкоду для довкілля і людей.

Впродовж тижня фахівці міської ради комісійно працювали в Пониковицькому окрузі, де виявлено масовий падіж бджіл. Здійснено відбір зразків на аналізи, проведено зустрічі з пасічниками, аграріями, юристами та іншими експертами. У п’ятницю, 5 травня, Держпродспоживслужба повідомила результати досліджень перших відібраних зразків – інфекції виключено. Отже, можна робити припущення, що бджоли таки отруєні. 

Сьогодні пасічники громади екстрено зібралися, щоби підписати спільне звернення до голови Анатолія Белея щодо вирішення проблеми масового мору бджолосімей та запобігання екологічній катастрофі. На зборах були представники агрофірм та члени спеціальної комісії Бродівської міської ради. 

Одразу після наради робоча група виїхала на пасіку, де виявлено новий падіж бджіл. Зроблено забір для експертизи, яку проведе столична лабораторія. А тим часом постраждалі пасічники пишуть заяви у поліцію.

Як напередодні повідомило видання Zaxid.net пасічники підозрюють у причетності до екологічної катастрофи агрофірму "Західний Буг" співзасновниками якої є Оксана Друль, Юрій Гладун і Валерій Овчарук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ