Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Росії сформували новий уряд: Лавров і Шойгу залишились

Новобраний прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін сформував новий уряд. У ньому залишилися кілька міністрів попереднього уряду, зокрема, міністр закордонних справ Сергій Лавров та міністр оборони Сергій Шойгу.

Як повідомляє TACC, нових міністрів призначили у вівторок, 21 січня, - передає Громадське.

Так, першим віцепрем'єром РФ призначили радника президента з економіки Андрія Бєлоусова. 

Віцепрем'єрами стали Дмитро Григоренко (він також зайняв пост керівника апарату уряду), Юрій Трутнєв, Вікторія Абрамченко, Юрій Борисов, Тетяна Голікова, Олексій Оверчук, Марат Хуснуллін і Дмитро Чернишенко.

Новою міністеркою культури призначили Ольгу Любимову, міністром охорони здоров'я — Михайла Мурашка, міністром освіти — Сергія Кравцова. Міністром науки і вищої освіти став Валерій Фильке, міністром економічного розвитку — Максим Решетніков, міністром юстиції — Костянтин Чуйченко.

Свої посади у новому уряді зберегли міністр транспорту Євген Дітріх, міністр промисловості і торгівлі Денис Мантуров, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев і міністр з податків і зборів Євген. Антон Сілуанов залишився міністром фінансів, але втратив посаду першого віцепрем'єра.

Міністром з розвитку Далекого Сходу залишився Олександр Козлов, міністром природних ресурсів та екології — Дмитро Кобилкін, міністром будівництва і житлово-комунального господарства — Володимир Якушев. Міністром цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій став Максут Шадай, міністром праці і соцзахисту — Антон Котяков.

Путін звільнив генерального прокурора Росії Юрія Чайку

Зазначимо, що посади віцепрем'єра позбавили Віталія Мутка — саме за часів, коли він очолював міністерство спорту, Росія ʺвигралаʺ зимову Олімпіаду-2014 у Сочі. Як встановило пізніше Всесвітнє антидопінгове агентство, зробили це російські спортсмени за допомогою державної допінгової програми. Пізніше велику кількість російських спортсменів позбавили медалей і РФ втратила перше місце у загальному заліку. Наслідки допінгового скандалу Росія не подолала й досі.

Нагадаємо, 15 січня 2019-го уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим у повному складі пішов у відставку. Це сталося після того, як Путін під час послання Федеральним зборам запропонував внести зміни до Конституції РФ, що перерозподіляють повноваження між президентом, урядом і парламентом.

У той же день Путін вніс до Державної думи РФ кандидатуру глави податкової служби Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра. Наступного дня його офіційно призначили на цю посаду, а Дмитро Медведєв став заступником голови Ради безпеки Росії.

Держдума РФ затвердила Мішустіна новим російським прем'єром

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ