Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Росії заявили, що відводять частину військ від українських кордонів

Війська південного та західного військових округів, які межують з Україною, почали повертатись у місця постійної дислокації після навчань вже у вівторок, 15 лютого.

Про це, як передають російські державні агенції ТАСС та РИА Новости, повідомив офіційний представник міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков, інформує ВВС.

Згодом таку заяву оприлюднило міноборони РФ.

Україна та західні країни поки що не прокоментували заяву Росії щодо відведення військ. Підтвердження слів російських військових з незалежних джерел наразі немає.

"Підрозділи південного та західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух до своїх військових гарнізонів. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон", - сказав Конашенков.

Південний військовий округ межує зі східними областями України та охоплює анексований Крим, а західний - межує з північними областями України.

Він додав, що й інші війська поступово із закінченням "заходів бойової підготовки, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дислокації".

Конашенков каже, що військові аташе з питань оборони при посольствах іноземних держав у Білорусії спостерігатимуть за останнім етапом російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість" на полігоні Обуз-Леснєвський. Це станеться 19 лютого.

"На розгортання практичних дій як спостерігачі запрошені військові аташе з питань оборони при посольствах іноземних держав у Республіці Білорусь та представники ЗМІ", - сказав він.

Він не уточнив, чи почне Росія виводити війська з Білорусі після цього.

Нагадаємо, останні місяці через скупчення російських військ на кордонах України західні лідери заявляли про можливе вторгнення Росії в Україну. За даними розвідок, навколо України зібрали близько 130 тисяч російських військових.

Як повідомляє Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, заявив, що Україна повірить у деескалацію ситуації, коли пересвідчиться у відведенні російських військ від її кордону.

"З Російської Федерації постійно лунають різні заяви. Тому у нас уже є правило не "почуємо - тоді повіримо", а "побачимо - тоді повіримо". Побачимо відведення - повіримо у деескалацію", - сказав Кулеба, відповідаючи на запитання, чи спостерігає українська сторона ознаки деескалації після відповідної заяви Міноборони РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ