Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Самбірщині у День Соборності України утворили ланцюг єднання

Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
1/5
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Самбірської районної державної адміністрації, сьогодні, 22 січня 2020 року на ʺРалівськомуʺ мості голова Самбірської районної державної адміністрації Андрій Жепко та інші представники районної влади, учні шкіл району, військовослужбовці, представники громадських організацій, мешканці навколишніх сіл утворили ʺживий ланцюгʺ, що символізує єдність українського народу.

Таким чином, символічно об'єднали правий та лівий береги. На знак єдності ʺсічовий стрілецьʺ, який захищав уряд УНР 1917 році та сучасний військовий, який сьогодні відстоює Незалежність, Соборність української держави на Сході нашої країни, зв’язали жовто-блакитну стрічку. Спільно заспівали Гімн України.

Голова РДА Андрій Жепко сказав: ʺВажливо пам'ятати такі знакові дати як День Соборності. Адже вони - в основах нашої державності. Є різні форми відзначення, але та, яку цьогоріч обрали на Самбірщині, точно запам'ятається і школярам, і військовослужбовцям з різних регіонів країни, і кожному з нас. Кожен на своєму місці мусить сприяти і наголошувати на тому, що об'єднує нас, а не навпаки. А це - День Незалежності, День Соборності, наш синьо-жовтий стяг, наші герої - з історичних епох та сучасні. Не забуваймо про цеʺ.

Наша акція стала знаком ушанування подій Української революції.

Не забуваймо ще одну дату – 22 січня 1918 року, що за рік передувала дню Соборності, а саме – проголошення Української Народної Республіки за яку загинули тисячі українців у тому числі – Герої Крут.

Слава Україні!ʺ, ʺГероям слава!ʺ. Такими вигуками завершився захід на межі міста і району. Це надихає, це додає оптимізму.

Досягнення об'єднання розглядалося, по-перше, як втілення в життя вікового прагнення українського народу до державної єдності, а по-друге, як засіб об'єднати сили в боротьбі проти зазіхання на українські землі.

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
Проголошення Соборності УНР і ЗУНР стало історичним актом об’єднаних українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення. Акт Злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених різними державами та імперіями, жити у єдиній країні. Соборність України означає згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання. Єдність – життєво важлива цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішньої агресії. Незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, вагомий чинник недопущення повторення злочинів тоталітарних режимів проти людства.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Донеччині та Луганщині відбулись урочистості з нагоди проголошення Акту Злуки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ