Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Донеччині та Луганщині відбулись урочистості з нагоди проголошення Акту Злуки

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/9
У містах Донеччини та Луганщини відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 101-їрічниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

На Донеччині обласні святкування цьогоріч провели у Бахмуті. У заході взяли участь керівництво облдержадміністрації, Операції об’єднаних сил, військовослужбовці, представники Бахмутської громади, студентська та шкільна молодь.

Під час урочистостей відбулася тематична акція «В єдності сила», в ході якої на центральній площі міста було розгорнуто Державний прапор України розміром 20х60 метрів.

Святкового настрою присутнім додав виступ творчих колективів м. Бахмут, які виконали музичні та танцювальні номери.

Щоб відзначити День Соборності України Вв Сєвєродонецьку, що на Луганщині представники органів місцевої влади, військові, які виконують бойові завдання на Луганському напрямку, ветерани війни та місцеві мешканці зібралися в центрі міста.

- Це свято про єдність не тільки територій, але і свято єдності всієї держави. Я сподіваюсь, що найближчим часом ми побачимо об’єднану не тільки Луганщину і Донеччину, але і всю України, - зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Під час урочистостей відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятників Шевченку та Франку.

В цей день присутні долучилися до міської акції "Ланцюг Єднання". Як символ єднання присутні тримали в руках жовто-блакитну стрічку завдовжки близько 300 метрів та утворили живий ланцюг в центрі міста.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у День Соборності України на Личакові вшанували пам'ять Героїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ