Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сайті Верховної Ради опублікували текст законопроєкту про ліквідацію ОАСК

На сайті Верховної Ради з’явився текст президентського законопроєкту №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Так, згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, документом передбачається ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва і утворити Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у Києві та визначити, що територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ.

Також законопроєкт пропонує установити, що з дня набрання чинності законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення адміністративних справ, підсудних цьому суду, до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом.

Згідно з оприлюдненим текстом, реалізація положень законопроєкту здійснюватиметься у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік на фінансування органів у системі правосуддя.

Окрім того повідомляється, що для належної реалізації цього законопроекту також вноситься проєкт Закону України "Про внесення зміни до розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який зареєстрований у Верховній Раді під номером 5370.

У пояснювальній записці зауважується, що обидва законопроєкти змістовно пов'язані, їх розгляд, ухвалення та набрання чинності мають відбуватися одночасно.

Також зазначається, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект Закону України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ