Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На шахти Львівщини й Волині чекає сувора перевірка

У зв’язку із аварією на шахті «Межирічанська», Держгірпромнагляд ініціює проведення позапланових оперативних перевірок розроблених вугільними підприємствами заходів щодо рятування людей, попередження та ліквідації аварій. Теруправління у Львівській області перевірить шахти ДП «Львіввугілля» та «Волиньвугілля», повідомили у теруправлінні Держгірпромнагляду у Львівській області.

Особливу увагу звертатимуть на план ліквідації аварії та можливість його ведення в дію, а також забезпечення шахт, горизонтів та гірничих виробок запасними виходами, їх придатність для пересування людей, проходження гірничорятувальників у респіраторах і транспортування потерпілих.

Інспектори Західної державної міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості проконтролюють наявність, стан і розташування засобів рятування гірників: місця зберігання саморятівників, пункти переключення в саморятівники та підготовку працівників до їх використання.

Буде відслідковано стан вентиляційних пристроїв, пожежозрошувальних трубопроводів, справність водозапірної арматури та пожежних кранів, пожежних рукавів та стволів; наявність в нормативній кількості засобів пожежогасіння; функціонування шахної гірничорятувальної станції і допоміжної гірничорятувальної команди.

При виявленні порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці роботи заборонятимуть, а особи, які не забезпечили виконання вимог промислової безпеки, будуть притягнуті до відповідальності.

Відновлення робіт здійснюватимуть після повного усунення порушень та особистої перевірки відповідальних осіб теруправління.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ