Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

На «Східноєвропейському Давосі» представили план відбудови Маруполя

План відродження міста "Mariupol Reborn" складається з низки етапів

Фото: Depositphotos

Маріуполь став трагічним символом війни. За 86 діб блокади та тотальних обстрілів місто перетворилося на руїни з величезними людськими втратами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Маріуполя Вадима Бойченка під час Економічного форуму у Карпачі.

За його словами, майже 350 тисяч жителів виїхали з окупації, перебуваючи на території України та закордоном. У 52 тисяч маріупольських родин знищено житло. Але попри це, більша частина маріупольців об’єднанні у бажані повернутися в рідне місто після деокупації.

"Зараз працюємо над баченням Маріуполя після деокупації. Розробляємо масштабний план відродження - "Mariupol Reborn". Але в фокусі уваги нашого плану - не кількість будинків, не кілометри доріг, не кількість підприємств. У фокусі нашої уваги люди, маріупольці. І головна мета - повернути людей в Маріуполь після деокупації. І вже під це ми формуємо економічну модель, візію просторового розвитку та інші компоненти відродження. Для нас відродження - це повернення людей. Все інше - це лише інструменти як досягти головної мети", - наголосив Вадим Бойченко.

План відродження міста "Mariupol Reborn" складається з низки етапів. Це План швидких дій, які потрібно зробити одразу після деокупації, аби вирішити питання гуманітарної кризи, стабілізації ситуації, відновлення критичної інфраструктури, а також - будівництво міста за новим мастер-планом за новим баченням просторового та економічного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ